Puerh

  Puerh on üks kõige müstilisemaid teesid maailmas, mitte ainult oma eksootilise, tihti vormidesse pressitud väljanägemise pärast, ent ka maitse, aroomi, mõju ja ka laagerdamise potentsiaali pärast. Puerh on tee, mida on ajalooliselt vanandatud ning Yunnani provintsi Hiinas, kust puerh pärineb, peetakse teeloo hälliks. Seal võib kuni tänase päevani leida mitme tuhande aasta vanuseid metsikult kasvavaid teepuid, hulgaliselt põlisrahvaid, ehedaid lugusid ning tõelist maatarkust.
Tänapäeval kiirendatakse laagerdumist kiirfermentatsiooni tehnikaga, mis lööb puerh teed kahte kategooriasse: kiirfermenteeritud shou/shu puerh (tõlkes küps, tume) ning aeglaselt postfermenteeritud sheng (toores, roheline). Mõlemad kategooriad võivad olla nii vanad ja laagerdunud kui ka noored.