Chado blogi — Tee jutukonkurss
In the 'tea zone'
Chado Teepood
My favourite moment in a tea ceremony is what I call ‘the switch’ – the moment when ‘it’ has arrived. The magic. You can almost feel it in the air when it starts...
Why I keep pouring
Chado Teepood
I put the kettle on. As I listen to the familiar rustling sound of the water kettle, I remember how one time, while waiting in quiet for the water to boil, I asked a tea-friend of mine, if there was something going on with the kettle, because the sound was different from usual. “No,” he replied, “we got the water from another spring this time..."
Toomas armastab kanget teed ja kvaliteetset kohvi
Chado Teepood
Toomase sõprus teega sai alguse umbes 35 aastat tagasi. “Ilmselt lavaka esimesel kursusel oli see aeg, mil jõin esimest korda korralikult teed,” meenutas ta. Mitte pliidiserval seisnud kannust võetud tõmmisele valatud vett, vaid vahetult joomiseks tehtud värsket teed...
Teepuu
Chado Teepood
Lõuna-Hiina mägedes kasvavad teepuud, millest mõned on vanemad kui tuhat aastat. Nende juured on sirutunud sügavale maa sisse, mineraalide maailma, et süüa aastate tõde ning kasvada sellega ühes...
Suhkrust, yerba matest ja põdrakanepist
Chado Teepood
Minu huvi teede vastu algas väga lihtsalt. Peale Tallinnasse kolimist mõtlesin korra, et ostaks mingit lahtist teed seniste musta tee pakkide asemel. Võimalik, et see oli mingi Earl Grey. Maitses hästi ja sealt edasi hakkasin ka teisi lahtiseid teesid proovima. Mingi aeg hiljem avastasin, et pakiteed polegi nii maitsvad võrreldes lahtise teega...